Populaire thriller boeken voor mannen (2024)

thrillers voor mannen

Thriller boeken blijven altijd populair onder mannen, en in 2024 is dat niet anders. Of je nu van psychologische spanning, actie of misdaad houdt, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een top 10 van spannende thrillers die in 2024 veel gelezen worden door mannen. Deze lijst bevat zowel recente uitgaven als klassiekers die nog steeds populair zijn.

Top 10 thrillers voor mannen 2024

Top 10 thrillers voor mannen 2024

1. The Last Devil to Die | De laatste duivel die sterft  – Richard Osman 

De nieuwste in de populaire Thursday Murder Club serie, waarin een groep gepensioneerden moorden oplost. In dit boek krijgen ze te maken met een nieuwe misdaad waarbij een kostbaar voorwerp gestolen wordt. De mix van humor en spanning maakt het een uniek verhaal. Osman, een Britse tv-presentator, is geliefd om zijn lichte, maar scherpzinnige schrijfstijl.

2. Verity | De Waarheid – Colleen Hoover

Deze psychologische thriller heeft veel aandacht gekregen vanwege zijn schokkende wendingen en meeslepende schrijfstijl. In Verity wordt een schrijver ingehuurd om het onafgemaakte werk van een beroemde auteur af te maken, maar ontdekt een verontrustend manuscript dat haar leven op zijn kop zet. Hoover staat vooral bekend om haar emotionele romans, maar met Verity heeft ze bewezen dat ze ook spanning kan schrijven.

3. The Night Agent – Matthew Quirk

Dit boek heeft een grote boost gekregen dankzij de Netflix-serie die erop gebaseerd is. The Night Agent draait om een FBI-agent die betrokken raakt bij een politiek complot nadat hij een telefoontje krijgt tijdens zijn nachtdienst. De combinatie van politieke intriges en snelle actie maakt het een echte page-turner. Quirk is een veteraan in het schrijven van politieke thrillers en zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van John Grisham.

4. The Silent Patient | De stille Patiënt – Alex Michaelides

Een psychologisch meesterwerk dat blijft boeien. The Silent Patient vertelt het verhaal van Alicia Berenson, een succesvolle schilderes die haar man vermoordt en daarna weigert te spreken. De therapeut Theo Faber is vastbesloten om haar tot praten te brengen, maar ontdekt meer dan hij had verwacht. Michaelides is van oorsprong scenarioschrijver, en dat merk je aan de filmische spanning in zijn verhalen.

5. I Am Watching You – Teresa Driscoll

Dit boek, waarin een tienermeisje verdwijnt na een ontmoeting in de trein, blijft geliefd bij thrillerfans. De vertelling in I am watching you is vanuit meerdere perspectieven en geeft een diepgaande kijk in het leven van de betrokkenen en houdt je op het puntje van je stoel. Driscoll begon haar carrière als tv-presentator en heeft een talent voor het schetsen van personages met verborgen motieven.

6. The Chain | De ketting – Adrian McKinty

In The Chain wordt de nachtmerrie werkelijkheid voor Rachel, een moeder wiens dochter wordt ontvoerd. Om haar terug te krijgen, moet Rachel een ander kind kidnappen. De wrede keten van misdaden waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt, maakt dit boek zowel spannend als verontrustend. McKinty, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Ierland, heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn eerdere thrillers.

7. “De jacht” – Will Dean

Dit boek speelt zich af in het mysterieuze Zweedse landschap en volgt een stel dat voor een rustige vakantie gaat, maar terechtkomt in een dodelijk kat-en-muisspel. De spanning in combinatie met de geïsoleerde setting zorgt voor een verstikkende sfeer. Will Dean, een Britse schrijver die in Zweden woont, gebruikt in De Jacht zijn omgeving perfect om een beklemmend en intrigerend verhaal te creëren.

8. Gone Girl – Gillian Flynn

Hoewel dit boek al een paar jaar oud is, blijft het populair. Het verhaal over een vrouw die op mysterieuze wijze verdwijnt op haar huwelijksverjaardag heeft talloze lezers en kijkers (van de verfilming) in zijn greep. Flynn staat bekend om haar complexe personages en duistere verhalen, en Gone Girl blijft een meesterwerk in het psychologische thriller-genre.

9. A Slow Fire Burning | Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

Bekend van The Girl on the Train, komt Hawkins terug met een nieuwe spannende roman over verraad en wraak. Drie vrouwen raken betrokken bij de moord op een jonge man, maar hebben ze allemaal schuld? Hawkins speelt opnieuw met perspectieven en onthullingen, waardoor je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Haar schrijfstijl is scherp en krachtig, wat haar thrillers onweerstaanbaar maakt.

10. The Maidens | De Nimfen – Alex Michaelides

Na het succes van The Silent Patient komt Michaelides terug met The Maidens, een thriller vol mythologie en duistere geheimen. De protagonist is een therapeute die onderzoek doet naar een mysterieuze moord op een universiteit. Michaelides weeft wederom psychologische spanning met boeiende plotwendingen in een verhaal dat je van begin tot eind vasthoudt.

Welke mannen thriller ga jij lezen?

Deze thrillers bieden een perfecte mix van spanning, psychologische diepgang en actie voor mannen die houden van boeken die hen op het puntje van hun stoel in hun ultieme man cave houden. Of je nu van klassieke psychologische spanning houdt, of juist van snikhete actiethrillers, deze lijst heeft voor iedereen wat. Tijd om je leeslijst aan te vullen en je onder te dompelen in deze spannende werelden!

Aanbevolen artikelen