Sieraden geven aan je vriendin. Welke opties heb je en welke statement maak je hiermee?

Sieraden geven aan je vriendin

‘Diamonds are a girl’s best friend’, wisten Marilyn Monroe en Beyoncé. Maar welke opties heb je als je je vriendin een sieraad geeft? En welk statement maak je er mee? Dit artikel geeft je een spoedcursus om je vriendin met het perfecte cadeau te verrassen.

Sieraden zijn van alle tijden

Sieraden zijn van alle tijden. De Neanderthalers gaven elkaar al juwelen. In 2021 vonden archeologen in een Marokkaans grotje kralen van wel 150.000 jaar oud. Toe maar. Maar jij bent geen Neanderthaler toch? Toon je vriendin dus welke attente, begripvolle vent je bent. Geef haar op het gepaste moment het juiste juweel.

Waarom geven mannen sieraden?

Niet elke man loopt met zijn gevoelens te koop. Tot onbegrip van zijn vriendin. Daarom zijn sieraden de perfecte manier om je gevoelens te uiten. Geef je je vriendin een sieraad? Dan schenk je haar een tastbaar symbool van je liefde en toewijding. Je geeft haar namelijk iets kostbaar dat ze altijd dicht bij zich kan houden.

Vrouwen hebben een olifantengeheugen. Ze onthouden duizenden futiele details en dingen die jij al lang vergeten was. Daarnaast zijn ze hypergevoelig voor belangrijke data en mijlpalen. Een verjaardag, een jubileum, Valentijnsdag of andere bijzondere gebeurtenissen, zijn dus perfecte gelegenheden om je vriendin met een sieraad te verrassen.

Vrouwen vinden sieraden ook gewoon mooi. Waarom zeulen ze anders zoveel juwelen mee op vakantie? Als klein meisje speelden ze al met blinkende tiara’s en knutselden ze aan bedelarmbandjes.

Volwassen vrouwen trakteren zichzelf graag geregeld op een mooi sieraad. Ze vervolledigen en accentueren hun outfit ermee, tonen er zich van hun verleidelijkste kant mee. Voor sommige vrouwen zijn sieraden ook een statussymbool. Een fraai sieraad drukt namelijk rijkdom en succes uit.

Bereid je goed voor

Toch hoeft een mooi sieraad je geen fortuin te kosten. Als alles goed gaat, koop je maar één keer in je leven een prijzige verlovingsring. Maar je kan natuurlijk op verschillende momenten in jullie relatie je vriendin verrassen met een kleiner sieraad.

Koop niet zomaar lukraak een juweel. Denk eerst goed na welk ontwerp bij je vriendin past. Kijk welke sieraden ze zelf draagt. Houdt ze van opvallende, blinkende ontwerpen? Of draagt ze net subtiele juweeltjes?

Elke vrouw heeft haar eigen stijl en voorkeuren. Vraag dus gerust tips aan haar vriendinnen. Zij zullen gecharmeerd zijn door je lieve gebaar, en je beslist helpen met de juiste keuze.

Soorten sieraden

Oorbellen zijn elegant en altijd bruikbaar. Sommige vrouwen hebben voor elke outfit wel een setje bijbehorende oorbellen. Met oorbellen kan je dan ook alle kanten uit. Van kleine zilveren studs om een subtiel accent te geven, tot opvallende gouden oorhangers.

Met kettingen doe je nooit iets verkeerd. Een klein hangertje is bijvoorbeeld geknipt als eerste cadeautje. Scoor extra punten en kies een hanger met een persoonlijke betekenis. Denk maar aan een initiaal, symbool of gravering die iets bijzonders in jullie relatie voorstelt.

Een ring koop je niet alleen om je vriendin ten huwelijk te vragen. Je kan ook gewoon een ring kopen als verrassing tussendoor. Multi-row ringen zijn de trend van 2024. Met zo’n ring met meerdere bandjes toon je meteen dat je écht wel je best deed om het juiste sieraad te kiezen.

Betrek je vriendin bij de keuze van je sieraad. Verras haar met een bezoekje aan de juwelier en laat haar kiezen tussen een elegante armband of een verfijnd horloge. Door je vriendin inspraak te geven, toon je niet alleen dat je om haar mening geeft. Je bent bovendien meteen zeker dat je met juiste maat naar huis gaat.

Aanbevolen artikelen